Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grote betrokkenheid bij toekomst kerk van Mol Ginderbuiten

Mol Ginderbuiten

Meer dan 60 geïnteresseerde inwoners van Ginderbuiten waren donderdagavond 29 februari aanwezig op de workshop over de toekomst van de kerk van Ginderbuiten.

Het idee van een unieke overdekte buitenruimte met een groen ontmoetingsplein aan de voorzijde én talrijke wandel- en fietsverbindingen naar de achterliggende terreinen werd daarbij naar voor geschoven als een eerste te overwegen scenario binnen een mogelijk groeiscenario voor zowel binnen als buiten.

Zorgvuldig afwegen

'Het waren geanimeerde gesprekken waarbij we talrijke meningen en visies hoorden. Zoals duidelijk gesteld gaat het over een complex traject waarbij we verschillende mogelijkheden zorgvuldig moeten afwegen, met respect voor de eigendomsstructuren en de financiële mogelijkheden. Er liggen verschillende ideeën op tafel voor de korte en lange termijn. Dat geldt zowel voor het kerkgebouw als de buitenruimte, maar ook voor de verschillende terreinen die samen de dorpskern van Ginderbuiten vormen.

Vervolg

Studio Open Kerken verwerkt de komende weken de resultaten van de workshops. De architect sleutelt nog verder aan zijn ideeën op basis van de gehoorde opmerkingen. Bedoeling is om dit voorjaar de haalbaarheidsstudie van Studio Open Kerken af te ronden. We zullen de resultaten ook publiek publiceren. Dit rapport bevat belangrijke informatie voor de bestuursploeg die in 2025 een beleidsplan uitwerkt voor de komende legislatuur.

Kerk Mol Ginderbuiten toekomst workshop

Kerk Mol Ginderbuiten toekomst workshop

Kerk Mol Ginderbuiten

Kerk Mol Ginderbuiten

Mol Ginderbuiten

Deel dit artikel